×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 8. december 2019, Kl. 14:00 til kl. 15:30

Klik her for at købe billet   Billetter kan også købes på Hjørring Kirkekontor på hverdage mellem kl. 9.30 og 13. (Vi tager kun imod kontanter) 

Korklange til glæde og eftertanke! 
Fra Allehelgen til Jul med Københavns Drengekor

Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, søndag d. 8. december 2019 kl. 14.00. Arr. Sindskolerne


KØBENHAVNS DRENGEKOR Det Kongelige Kantori
HANNE KUHLMANN, orgel
EBBE MUNK, dirigent
Fra Allehelgens dunkle eftertænksomhed til julens lyse glæde. Oplev verdensberømte Københavns Drengekor i en koncert der følger os fra tankefuld bøn i musik af bl.a. Mozart, Bruckner og Mendelssohn. Og som løfter os ind i lyset med julens varme klange.

Dette års julekoncerter er Ebbe Munks sidste som dirigent og kunstnerisk leder for Københavns Drengekor, idet han efter 30 år på posten har valgt at gå på pension. 

Ved koncerten medvirker også domorganist ved Københavns Domkirke, Hanne Kuhlmann. 

Københavns Drengekor
Københavns Drengekor har en helt særlig plads i dansk korliv og om få år fejrer koret sine første 100 år. Siden 1991 har Ebbe Munk været kapelmester og kunstnerisk leder for koret, der har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og i alle dele af verden. Københavns Drengekor er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium, der er Københavns Kommunes sangskole. Her får drenge og piger i alderen 9-14 år professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang.  Foruden drengene består Københavns Drengekor af et større antal veluddannede mandskorsangere, som lægger den klanglige bund i musikken. Drengekoret synger både a cappella og samarbejder med orkestre og solister, som ved denne koncert, hvor koret ledsages af harpenist Helen Davies Mikkelborg og pianist Mette J. Christensen. Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer - og der pågår for tiden et stort arbejde blandt de traditionsrige europæiske drengekor for at give drengekorsangen status som immateriel verdenskulturarv. Når man oplever koret, vil man ikke være i tvivl om hvorfor. 

Ebbe Munk
Ebbe Munk har været Københavns Drengekors dirigent og kunstneriske leder siden 1991. Sammen med koret og som instruktør har han givet masterclasses, deltaget i korfestivaller og medvirket i juryer på bl.a. Princeton University, Festival des Cathédrales de Picardie, Operaen i Hanoi og Nordklang i Finland. Siden 2002 har Ebbe Munk været kunstnerisk rådgiver for the Féderation de Choeurs de l’Union i Bruxelles, og i 2008 efterfulgte han Sir David Willcocks ved The Big Sing & Teapot Sommeruniversitet i New Zealand. Sammen med koret modtog Ebbe Munk i 2003 the Prix Chant choral Liliane Bettencourt uddelt af L’Institut de France-Académie des Beaux-Arts (Paris), for hvilken han i 2018 blev udnævnt til medlem af priskomiteen. Centralt i Ebbe Munks mangeårige arbejde med Københavns Drengekor står det særlige fokus på koncertopførelser af tidlig musik. Concerto Copenhagen, Dufay Collective og Canzona (begge London) er således blandt de ensembler, som koret har haft et nært samarbejde med. I 2000 blev Ebbe Munk af HM Dronningen udnævnt til Ridder af Dannebrog og i 2015 udnævntes han til Ridder af 1. grad.
Medvirkende
Københavns Drengekor, dirigent Ebbe Munk
Sted Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring
Pris
225,-