Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn

FEB
20

Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn


Dato Mandag d. 20. februar 2023, kl. 14:30
Sted Hjørring Sognegård, Torvet 4, 9800 Hjørring
Medvirkende
Asger Refslund Nørgaard
Pris
Entré inkl. kaffe kr. 35,00
Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn

Mandagsmøde i Hjørring Sognegård

Arr.: Sct. Catharinæ Menighedsråd

At være luthersk i det katolske Spanien en del af en lille kirke i et stort land 

Om mig selv: 
Jeg hedder Asger Refslund-Nørgaard, og jeg er i en periode bosat i Spanien, hvor jeg arbejder som iværksætter og teltmagermissionær. Foruden at bo i Spanien har jeg også boet i Norge, og senest har jeg indtil efteråret 2022 boet tre år i Vendsyssel. Oprindeligt har jeg rødder i det sønderjyske. 
I Spanien har jeg boet i Solkystbyen Malaga, men de senere år har mit engagement i det spanske været knyttet til området omkring Alicante. Jeg har været tilknyttet kirkeligt arbejde i forskellige organisationer i både Danmark, Norge og Spanien. 

Om foredraget: 
Spanien er et land, hvor den katolske kristendomsforståelse har haft stor indflydelse. Den ligger dybt i den spanske selvforståelse. Derimod er det at være luthersk for de fleste spaniere noget ukendt. Jeg vil i mit foredrag fortælle lidt om det at være luthersk i det katolske Spanien. 
I foredraget vil jeg bl.a. give nogle glimt ind i den spanske kirkehistorie. Vi vil også få et indblik i livet og hverdagen for en lille luthersk kirke i landet. Bl.a. skal vi møde Filipe, der er præst i kirken, og vi skal høre lidt fra hans historie. Videre vil vi få et lille indblik i nogle af de udenlandske kirkers arbejde i Spanien, bl.a. arbejdet blandt skandinaverne. Og endelig vil jeg fortælle lidt om, hvorfor jeg for en periode er bosat i Spanien.