Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Orgelfestival i Sct. Catharinæ Kirke: Thomas Abildgaard

OKT
28

Orgelfestival i Sct. Catharinæ Kirke: Thomas Abildgaard


Dato Fredag d. 28. oktober 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring
Medvirkende
Thomas Abildgaard
Pris
Fri entré
Orgelfestival i Sct. Catharinæ Kirke: Thomas Abildgaard

Aftenens program:

Léon Boëllmann:
(1862-1897) ”Suite Gothique”1. Introduction –(Choral, c-mol, 2. Menuet gothique, C-dur, 3. Prière á Notre-Dame, Ab-dur, 4. Toccata, c-mol. 

César Franck : Chorale nr. 2 i h-mol 
(1822-1890)

César Franck: Trois Pièces pour le Grand Orgue,
1. Fantaisie i A-dur, M35, 2. Cantabile i H-dur, M36, 3. Pièce hèroique, M37

Thomas Abildgaard har sit daglige virke som organist ved Sct. Catharinæ kirke og har medvirket bl.a. i Vendsysselfestivalkoncerterne de sidste 20 år som orgelsolist og kammermusiker på klaver og orgel. Han tog først en Musikpædagogisk diplomeksamen i klassisk klaver fra Det Jyske Musikkonservatorium 1999. Efter klaverstudiet valgte han at arbejde som organist, hvilket mundede ud i en Kirkemusikalsk diplomeksamen også fra DJM i 2008. Samme år blev han ansat ved Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring.

  Thomas Abildgaard har arbejdet som organistvikar i de fleste af Vendsyssels kirker, indtil han blev ansat som organist ved Tornby og Vidstrup kirker i 2018 sideløbende med stillingen i Hjørring. På baggrund af sin klaveruddannelse og hertil sidefaget Rytmisk klaver er han en meget fleksibel organist, der kan indgå i mange sammenhænge - som f.eks. at indfri musikalske ønsker til kirkelige handlinger fra Chopin til Whitney Houston, og allervigtigst at demonstrere vore orglers anvendelighed til stort set al slags musik.