Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Herning Kirkes Drengekor, dir. Charlotte Rowan

OKT
16

Herning Kirkes Drengekor, dir. Charlotte Rowan


Dato Lørdag d. 16. oktober 2021, kl. 19:30
Sted Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring
Pris
Fri entré - dørene åbner kl. 19.00
Herning Kirkes Drengekor, dir. Charlotte Rowan

Herning Kirkes Drengekor, dir. Charlotte Rowan.

Herning Kirkes Drengekor blev grundlagt i 1949, hvilket gør det til et af Danmarks ældstedrengekor. Inspireret fra den Engelske kortradition, er Herning Kirkes Drengekors primære rolle at fungere ved gudstjenesterne i Herning Kirke, med et bredt repertoire fra Gregoriansk sang til nutidig musik. Drengene bliver optaget i koret i 8-års alderen, og modtager ugentlig undervisning i solosang, instrumental- og hørelæreundervisning ud over de ugentlige korprøver. Fokus er ikke blot på at give drengene den bedst mulige musikalske skoling, men også at give  ver og én de sociale kompetencer der skal til, så deres fulde potentiale opnås både i og udenfor koret. Mange kormedlemmer fortsætter deres musikalske karriere efter deres tid i drengekoret og flere er gennem tiden blevet anerkendt både nationalt og internationalt, bl.a. Peter Lodahl, Jens Søndergaard og Lars Møller.

2020 var et vigtigt år i Herning Kirkes Drengekors historie, da 7 nye professionelle sangere (2 kontratenorer, 3 tenorer og 2 barytoner/basser) blev en fast bestanddel af koret, hvilket gør det til det kun andet profesionelle drengekor i hele Skandinavien. I 2020 overtog engelskfødte Charlotte Rowan dirigentstokken for Herning Kirkes Drengekor. Med sine kun 24 år da hun overtog stillingen efter Mads Bille, er Charlotte den yngste dirigent nogensinde for et dansk drengekor og glæder sig til at fortsætte udviklingen af Herning Kirkes Drengekor. Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge – fra Søren Ryges haveprogram og det danske melodigrandprix til samarbejde med både symfoniorkestre og rockbands. Koret har i de senere år samarbejdet med både Ålborg, Århus- og Odense Symfoniorkester samt Ensemble MidtVest, og drengesolister fra koret medvirker jævnligt i opsætninger sammen med Den Jyske Opera og landsdelsorkestrene. Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland, og har blandt andet sunget i alle landets domkirker. Desuden har koret i de senere år været på adskillige turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom, St. Stephen’s Cathedral i Wien, Grace Cathedral i San Francisco, Operahuset i Sydney og Carnegie Hall i New York.

Koret har arbejdet sammen med dirigenter som Sir David Willcocks, John Hiccocks fra England, Miltiades Caridis fra Grækenland og Christopher Robinson. I 2013 og igen i 2017 opførte koret Haydns Skabelsen under ledelse af Andrew Nethsingha, sammen med det verdensberømte drengekor fra St. Johns College fra Cambridge. Koret ser frem til mange flere fælles projekter i de kommende måneder der inkluderer Schuberts Eb messe med Roskilde Domkirkes Drengekor og Copenhagen Philharmonic Orchestra, Messias med Ensemble MidtVest, Mozarts Requiem i november, en Danmarksturné og meget mere. I 2022 ser koret bl.a. frem til at fuldføre den planlagte koncertturné, samarbejde med bl.a. Dr Christopher Robinson, David Lowe, Copenhagen Phil, DUEN, Danmarks Underholdningsorkester og Ensemble MidtVest. 

Charlotte Rowan er dirigent for Herning Kirkes Drengekor. Hun er født og opvokset i Liverpool, England, hvor hun begyndte sin musikalske skoling på Junior Royal Northern College of Music og som korist i Liverpool Metropolitan Cathedral. Charlotte blev senere den yngste Organ Scholar i Liverpool Metropolitan Cathedrals historie, hvor hun ud over at dirigere domkirkens drenge, pige samt juniorkor også varetog opgaven som organist til domkirkens Gudstjenester. Hun fortsatte sine studier i musik på Cambridge University hvorfra hun dimitterede som Bachelor(Hons) i 2017. I sin studietid i Cambridge assisterede Charlotte som dirigent for hendes universitets (Sidney Sussex College) chapel choir (kirkekor), grundlagde endvidere sit eget ensemble, Magdalena, der opførte tidlig musik, samt organiserede flere internationale turnéer for kor til bl.a. Dubai, Rom og Tyskland. Charlotte havde sin debut som dirigent i Operahuset i Dubai i 2017 med fire opførelser af et nyt værk, “The Great Choral Adventure”. Hun har derudover turneret internationalt med koncerter i bl.a. Carnegie Hall, St. John’s Smith Square, Westminster Abbey og Colosseum i Rom. Hun var i særdeleshed beæret over at optræde for både Pave Frans og Pave Benedict ved en Paveaudiens i Peterskirken i Rom i 2014. Efter hendes studier ved Cambridge University, agerede Charlotte som freelance-dirigent i England og fulgte London Symphony Orchestras kors projekter i Barbican Centre samt Abbey Road Studios. I 2018-2020 fuldførte hun sin Kandidatuddannelse i Korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, ved Carsten Seyer-Hansen og Søren Kinch Hansen. Hun har endvidere studeret dirigentteknik hos Ewa Strusinska, Professor Ian Tracey, David Lawrence og Nicholas Cleobury. 

Charlotte glæder sig til at dedikere sig i arbejdet for Herning Kirkes Drengekor og gøre dem en skattet bestanddel både nationalt og internationalt.